BUDAPEST 1027, JUR√ĀNYI UTCA 5. FSZ. 2. | TEL.1: +36 1 3 379 079 | TEL.2: +36 30 55 25 550 | MOBIL: +36 30 95 23 193

joobfogaszat logo 175px

Milyen fogt√∂mŇĎ anyagok vannak?

Az amalg√°mt√∂m√©s m√°r a m√ļlt√©. Teljesen fogsz√≠nŇĪ, f√©nyre k√∂tŇĎ t√∂mŇĎanyagok vannak, amelyekkel restaur√°lni lehet a fogat. Ezek annyira eszt√©tikusak, hogy a k√∂rnyezet√ľkbe teljesen beleolvadnak.

Mennyire tartósak?

T√©ved√©s azt hinni, hogy a feh√©r fogsz√≠nŇĪ t√∂mŇĎanyagok kev√©sb√© tart√≥sak, mint az amalg√°m volt. Amennyiben prec√≠zen elk√©sz√≠tik, a nedvess√©gtŇĎl, a ny√°lt√≥l t√°vol tartj√°k a kezelt fogat, nagyon idŇĎ√°ll√≥ak a feh√©r t√∂m√©sek is.
A t√∂m√©sek tart√≥ss√°ga a tov√°bbiakban a p√°ciens sz√°j√°pol√°si szok√°sait√≥l is nagyban f√ľgg. (fogmos√°si technika, fogselyem √©s fogk√∂ztiszt√≠t√≥ kefe haszn√°lata.)
A t√∂mŇĎanyag √©s a fog anyaga k√©miailag √∂sszek√∂t, ez√°ltal nagyon hossz√ļt√°v√ļ eredm√©ny √©rhetŇĎ el, nem lesznek sz√©li r√©sek, √°m ha a leped√©k tart√≥san a fogon √©s a fogk√∂z√∂kben marad m√°sodlagos szuvasod√°sok alakulnak ki.

Fájdalmas a tömés készítése?

A napjainkban haszn√°latos modern √©rz√©stelen√≠tŇĎ anyagokkal, a kezel√©sek teljesen f√°jdalommentesen elv√©gezhetŇĎek.

Nagyon kiterjedt amalg√°mt√∂m√©s, cser√©lhetŇĎ-e feh√©r t√∂m√©sre?

Ez egy√©ntŇĎl √©s az adott szitu√°ci√≥t√≥l f√ľgg. Ha t√ļl kev√©s az √©p fog√°llom√°ny √©s nagy t√∂m√©st kellene k√©sz√≠teni a fogba, a t√∂m√©s mellett a v√©kony fogsz√©lek let√∂redezhetnek, ekkor ink√°bb √ļn.bet√©t javasolt. A fogorvos √°ltal kialak√≠tott √ľregbe, a fogtechnikus egy ‚Äěmegszil√°rdult t√∂m√©st" k√©sz√≠t √©s azt a fogorvos ragasztja be a fogba. Ez√°ltal a fog eredeti form√°ja t√∂k√©letesen vissza√°ll√≠that√≥.