BUDAPEST 1027, JUR√ĀNYI UTCA 5. FSZ. 2. | TEL.1: +36 1 3 379 079 | TEL.2: +36 30 55 25 550 | MOBIL: +36 30 95 23 193

joobfogaszat logo 175px

1 2 3 4

1

2

3

4

Esztétikus tömések

Az eszt√©tikus t√∂m√©s (kompozit) a fog sz√≠n√©vel harmoniz√°l√≥, hossz√ļ t√°von j√≥l funkcion√°l√≥ t√∂m√©s k√©sz√≠t√©s√©t jelenti. A kompozit t√∂m√©sek k√©sz√≠t√©se sor√°n elegendŇĎ a szuvas r√©sz elt√°vol√≠t√°sa, √©p foganyagvesztes√©ggel nem j√°r! A kereskedelmi forgalomban k√ľl√∂nb√∂zŇĎ gy√°rtm√°ny√ļ eszt√©tikus t√∂mŇĎanyagok tal√°lhat√≥k sz√©les v√°laszt√©kban, melyek seg√≠ts√©g√©vel a fogorvos kiv√°l√≥ minŇĎs√©gŇĪ √©s eszt√©tik√°j√ļ t√∂m√©st tud kialak√≠tani.

Esztétikus betétek (inlay, onlay):

A bet√©t, egy a fogtechnikus √°ltal k√©sz√≠tett t√∂m√©s, mely ‚Äě√°tmenetet" k√©pez a t√∂m√©s √©s a korona k√∂z√∂tt, mivel a fogat nem kell lecsiszolni koron√°hoz, √≠gy annak √©lettartama 10-15 √©vvel meghosszabb√≠that√≥. P√≥tolja a hi√°nyz√≥ fogsz√∂veteket, helyre√°ll√≠tja a fog funkci√≥j√°t, r√°g√≥k√©pess√©g√©t, anat√≥miai form√°j√°t. Elk√©sz√≠t√©se sor√°n a kialak√≠tott √ľregrŇĎl prec√≠zi√≥s lenyomatot vesz√ľnk, majd a fogtechnikai laborat√≥riumban k√©sz√ľl el a t√∂k√©letesen illeszkedŇĎ, anat√≥mikus eszt√©tikus bet√©t.

A bet√©t anyag√°t tekintve lehet arany √©s ker√°mia. Az aranyb√≥l k√©sz√ľlt bet√©tek hossz√ļ √©lettartam√ļak, nem kopnak, nem zsugorodnak. Ezt alkalmazz√°k leggyakrabban a r√°g√≥fogak eset√©ben. A ker√°mia bet√©t a legszebb megold√°snak sz√°m√≠t a fogt√∂m√©sek eset√©n. Nagyon prec√≠z fogorvosi √©s fogtechnikai munka eredm√©nye, amely gyakorlatilag l√°thatatlann√° teszi a t√∂m√©st a sz√°jban. A fogorvos √°ltal k√©sz√≠tett ‚Äěfeh√©r" t√∂m√©sn√©l j√≥val hosszabb t√°v√ļ megold√°s, kem√©nys√©ge nagyon hasonl√≥ saj√°t fogunk kem√©nys√©g√©hez

Gyakori k√©rd√©sek: Eszt√©tikus fogsz√≠nŇĪ t√∂m√©sek