BUDAPEST 1027, JUR√ĀNYI UTCA 5. FSZ. 2. | TEL.1: +36 1 3 379 079 | TEL.2: +36 30 55 25 550 | MOBIL: +36 30 95 23 193

joobfogaszat logo 175px

Mi is az a fog√°szati implant√°tum?

Az √°llcsontba - seb√©szi √ļton - behelyezet mŇĪgy√∂k√©r, amely a csontosod√°s ut√°n p√≥tolhatja a hi√°nyz√≥ fogakat.

Kik foglalkoznak implantol√≥gi√°val a Jo√≥b Fog√°szat RendelŇĎj√©ben?

Az implant√°tumra k√©sz√≠thetŇĎ fogp√≥tl√°sok k√©sz√≠t√©s√©ben mindegyik fogorvos gyakorlott.A seb√©szeti beavakoz√°sokat Dr. Jo√≥b F. √Ārp√°d (Master of Implantology) sz√°jseb√©sz v√©gzi √©vek √≥ta nagy tapasztalattal.

Milyen implant√°ci√≥s rendszereket alkalmaznak a Jo√≥b Fog√°szat rendelŇĎj√©ben?

A rendelŇĎben a Nobel (www.nobelbiocare.com), Straumann (www.straumann.com.) implant√°tumok vannak mindennapi haszn√°latban, de ezen k√≠v√ľl fogorvosaink m√©g t√∂bb hazai √©s k√ľlf√∂ldi rendszerben is gyakorlottak.

Mindenkinek lehet-e implant√°lni?

Nem! Vannak olyan betegs√©gek, eg√©szs√©gi √°llapotok, amikor idŇĎlegesen vagy v√©glegesen le kell mondani az implant√°ci√≥ lehetŇĎs√©g√©rŇĎl

(pl: s√ļlyos cukorbetegs√©g, vagy kr√≥nikus √≠nygyullad√°s).

Ugyanakkor a legt√∂bb ember alkalmas az implant√°ci√≥ra, ha a csont mennyis√©ge √©s minŇĎs√©ge megfelelŇĎ a befogad√°sra.

Milyen vizsg√°latok sz√ľks√©gesek ahhoz, hogy eld√∂nts√ľk, hogy valaki alkalmas-e a beavatkoz√°sra?

Száj és radiológiai vizsgálatok.

A mŇĪt√©tet megelŇĎzŇĎen sz√ľks√©g van az alapos k√≥relŇĎzm√©ny felv√©tel√©re, sz√°jvizsg√°latra, modellanal√≠zisre, √©s r√∂ntgen vizsg√°latokra. Manaps√°g szinte n√©lk√ľl√∂zhetetlen √©s a beteg sz√°m√°ra is a legbiztons√°gosabb vizsg√°lati metodika a 3 dimenzi√≥s CT- technika, melynek seg√≠ts√©g√©vel mm pontos√°ggal bem√©rhetŇĎek az anat√≥miai k√©pletek.

MibŇĎl k√©sz√ľlnek az implant√°tumok?

A mai modern implant√°tumok anyaga a tit√°n. A tit√°n a felszin√©n kialakul√≥ oxid-r√©teg miatt sz√∂vetbar√°t, √≠gy sem allergi√°s, sem gyullad√°sos reakci√≥ nem alakulhat ki a f√©m hat√°sa miatt. √Čppen ez√©rt a be√ľltet√©s sikere t√∂bb, mint 98 %-os 10 √©v t√°vlat√°ban, ha megfelelŇĎ a p√°ciens sz√°jhigi√©n√©je √©s rendszeresen visszaj√°r kontrollra.

Mikor van sz√ľks√©g az implant√°tumot kieg√©sz√≠tŇĎ csontp√≥tl√≥ elj√°r√°sokra?

Ha a fogp√≥tl√°s ig√©nyeinek megfelelŇĎ helyen a csontk√≠n√°lat nem megfelelŇĎ, akkor az implant√°tumot befogad√≥ csont mennyis√©g√©t n√∂velhetj√ľk ezekkel az elj√°r√°sokkal.

Csontot p√≥tolhatunk szintetikus ( megv√°s√°rolhat√≥) anyagokkal √©s saj√°t csonttal, amit egy m√°sik helyrŇĎl vesz√ľnk.

Az implant√°ci√≥s beavatkoz√°st k√∂zel 1/3-ban sz√ľks√©g van csontp√≥tl√°sra.