joobfogaszat logo 175px
BUDAPEST 1027, JURÁNYI UTCA 5. FSZ. 2.
joobfogaszat logo 175px

joobfogaszat logo 175px

Mi a rendelő filozófiája?

A fogszabályozó kezelés kezdetekor részletesen megbeszéljük a paciensben felmerülő kérdéseket, kéréseket és problémákat. Olyan egyénre szabott tervet készítünk ahol, mind az arc harmóniáját, mind pedig az arc és szájüreg funkcióját együtt kezeljük. A rendelőben minőségi anyagokat, készülékeket használunk, mivel ez alapvető feltétele a dinamikus és sikeres kezelésvezetésnek.

Miért jó a szabályos fogazat?

Szabályos fogsorral gyönyörűen és ellenállhatatlanul mosolyoghat. Az arca harmónikus lesz, nő az önbizalma és sikeresebb lesz az életében. A szabályos fogazat biztosítja a száj természetes öntisztulását. Csökken a fogszuvasodás és a fogágymegbetegedés kockázata. Az állkapocsizület kiegyensúlyozottan terhelődik, így valószínűsíthető, hogy nem lesz izületi problémája.

A kezelés során arra törekszünk, hogy az arc szebbé harmonikusabbá váljon, a fogakat ideális helyzetbe hozzuk, ezáltal létrehozzuk a szájüreg és az arc megfelelő működését.

Mikor vágjunk bele egy fogszabályozó kezelésbe?

Fogszabályozó kezelésre bármilyen életkorban lehetőség van, három-négy éves gyermekkortól egészen addig ameddig erre igény van. Fontos az, hogy a fogszabályozó kezelést, legyen a paciens bármilyen korú, valóban akarja, hiszen komoly együttműködésre van szükség a kezelés során.

Lehetőség van egy kötetlen konzultációra, ilyenkor a fogszabályozó orvos felméri a lehetőségeket, a problémákat. Egy tájékoztató jellegű képet vázol fel a felmerülő alternatívákról, a pontos kezelési tervhez a vizsgálaton kívül röntgenre, lenyomatra és fényképes dokumentációra van szükség.

A fogszabályozó kezelés gyermekkorban nem csak a fogakra, hanem az arc fejlődésére is kedvezően hathat. Korai kezeléssel (akár 4 éves korban) támogatható a helyes csontfejlődés, így az egész arc harmóniájára hatással lehetünk a fogszabályozó készülékkel. Ilyenkor kivehető („éjszakai”) fogszabályzókat vagy rögzített készüléket használhatunk.

Felnőtt korban általában rögzített fogszabályozó kezelésekkel érhetjük el a célunkat. A rendelő a legkiválóbb minőségű fém fogszabályzókat használja. Illetve lehetőség van egy attraktív, esztétikus zafír kristály készülék választására, amely teljesen átlátszó, kaméleon módon átveszi a fog természetes színét.

A fogak mozgatása felnőttkorban is kitűnően működik, a fogak és csontozat ilyenkor is jól reagál a fogszabályozó kezelésre. A fogak az újonnan kialakított helyzetükben szilárdan, stabilan állnak, jól funkcionálnak.

Tehát minden korosztálynak megvan a lehetősége a változtatásra.

A kezelés akár egy-másfél évet is igénybe vehet, éppen ezért kitartásra és türelemre van szüksége a paciensnek is és orvosának is. Ezért mi igyekszünk mindent megtenni, hogy kitartó együttműködés, és jó csapatmunka alakuljon ki paciens és orvosa között.