BUDAPEST 1027, JUR√ĀNYI UTCA 5. FSZ. 2. | TEL.1: +36 1 3 379 079 | TEL.2: +36 30 55 25 550 | MOBIL: +36 30 95 23 193

joobfogaszat logo 175px

Mi a rendelŇĎ filoz√≥fi√°ja?

A fogszab√°lyoz√≥ kezel√©s kezdetekor r√©szletesen megbesz√©lj√ľk a paciensben felmer√ľlŇĎ k√©rd√©seket, k√©r√©seket √©s probl√©m√°kat. Olyan egy√©nre szabott tervet k√©sz√≠t√ľnk ahol, mind az arc harm√≥ni√°j√°t, mind pedig az arc √©s sz√°j√ľreg funkci√≥j√°t egy√ľtt kezelj√ľk. A rendelŇĎben minŇĎs√©gi anyagokat, k√©sz√ľl√©keket haszn√°lunk, mivel ez alapvetŇĎ felt√©tele a dinamikus √©s sikeres kezel√©svezet√©snek.

Miért jó a szabályos fogazat?

Szab√°lyos fogsorral gy√∂ny√∂rŇĪen √©s ellen√°llhatatlanul mosolyoghat. Az arca harm√≥nikus lesz, nŇĎ az √∂nbizalma √©s sikeresebb lesz az √©let√©ben. A szab√°lyos fogazat biztos√≠tja a sz√°j term√©szetes √∂ntisztul√°s√°t. Cs√∂kken a fogszuvasod√°s √©s a fog√°gymegbeteged√©s kock√°zata. Az √°llkapocsiz√ľlet kiegyens√ļlyozottan terhelŇĎdik, √≠gy val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎ, hogy nem lesz iz√ľleti probl√©m√°ja.

A kezel√©s sor√°n arra t√∂reksz√ľnk, hogy az arc szebb√© harmonikusabb√° v√°ljon, a fogakat ide√°lis helyzetbe hozzuk, ez√°ltal l√©trehozzuk a sz√°j√ľreg √©s az arc megfelelŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©t.

Mikor vágjunk bele egy fogszabályozó kezelésbe?

Fogszab√°lyoz√≥ kezel√©sre b√°rmilyen √©letkorban lehetŇĎs√©g van, h√°rom-n√©gy √©ves gyermekkort√≥l eg√©szen addig ameddig erre ig√©ny van. Fontos az, hogy a fogszab√°lyoz√≥ kezel√©st, legyen a paciens b√°rmilyen kor√ļ, val√≥ban akarja, hiszen komoly egy√ľttmŇĪk√∂d√©sre van sz√ľks√©g a kezel√©s sor√°n.

LehetŇĎs√©g van egy k√∂tetlen konzult√°ci√≥ra, ilyenkor a fogszab√°lyoz√≥ orvos felm√©ri a lehetŇĎs√©geket, a probl√©m√°kat. Egy t√°j√©koztat√≥ jellegŇĪ k√©pet v√°zol fel a felmer√ľlŇĎ alternat√≠v√°kr√≥l, a pontos kezel√©si tervhez a vizsg√°laton k√≠v√ľl r√∂ntgenre, lenyomatra √©s f√©nyk√©pes dokument√°ci√≥ra van sz√ľks√©g.

A fogszab√°lyoz√≥ kezel√©s gyermekkorban nem csak a fogakra, hanem az arc fejlŇĎd√©s√©re is kedvezŇĎen hathat. Korai kezel√©ssel (ak√°r 4 √©ves korban) t√°mogathat√≥ a helyes csontfejlŇĎd√©s, √≠gy az eg√©sz arc harm√≥ni√°j√°ra hat√°ssal lehet√ľnk a fogszab√°lyoz√≥ k√©sz√ľl√©kkel. Ilyenkor kivehetŇĎ (‚Äě√©jszakai‚ÄĚ) fogszab√°lyz√≥kat vagy r√∂gz√≠tett k√©sz√ľl√©ket haszn√°lhatunk.

FelnŇĎtt korban √°ltal√°ban r√∂gz√≠tett fogszab√°lyoz√≥ kezel√©sekkel √©rhetj√ľk el a c√©lunkat. A rendelŇĎ a legkiv√°l√≥bb minŇĎs√©gŇĪ f√©m fogszab√°lyz√≥kat haszn√°lja. Illetve lehetŇĎs√©g van egy attrakt√≠v, eszt√©tikus zaf√≠r krist√°ly k√©sz√ľl√©k v√°laszt√°s√°ra, amely teljesen √°tl√°tsz√≥, kam√©leon m√≥don √°tveszi a fog term√©szetes sz√≠n√©t.

A fogak mozgat√°sa felnŇĎttkorban is kitŇĪnŇĎen mŇĪk√∂dik, a fogak √©s csontozat ilyenkor is j√≥l reag√°l a fogszab√°lyoz√≥ kezel√©sre. A fogak az √ļjonnan kialak√≠tott helyzet√ľkben szil√°rdan, stabilan √°llnak, j√≥l funkcion√°lnak.

Teh√°t minden koroszt√°lynak megvan a lehetŇĎs√©ge a v√°ltoztat√°sra.

A kezel√©s ak√°r egy-m√°sf√©l √©vet is ig√©nybe vehet, √©ppen ez√©rt kitart√°sra √©s t√ľrelemre van sz√ľks√©ge a paciensnek is √©s orvos√°nak is. Ez√©rt mi igyeksz√ľnk mindent megtenni, hogy kitart√≥ egy√ľttmŇĪk√∂d√©s, √©s j√≥ csapatmunka alakuljon ki paciens √©s orvosa k√∂z√∂tt.