joobfogaszat logo 175px
BUDAPEST 1027, JURÁNYI UTCA 5. FSZ. 2.
joobfogaszat logo 175px

joobfogaszat logo 175px

Mitől színeződnek el a fogak?

A fogak az életünk során egyre sötétebbé válnak.
A színes ételek, italok, a dohányzás nyomot hagynak a zománcon. Ezeket a színező anyagokat közömbösíti a fogfehérítő anyag és válik láthatóvá a fogunk eredeti színe.
Ahhoz, hogy a fehérítés hatásos legyen professzionális szájhigéniás kezelés előzi meg a fogfehérítést. Ennek során eltávolítjuk a fogakról a lepedéket, fogkövet és polírozzuk a fogfelszíneket. Ezután ellenőrizzük a tömések állapotát,és ha szükséges kicseréljük öket.
Az elszíneződött gyökérkezelt vagy elhalt fogak további kezelést igényelnek, amit belső fogfehérítésnek nevezzünk.

Mi a különbség az otthoni és a rendelői lámpás fogfehérítés között?

Mindkét esetben fogfehérítő hatóanyaga a hidrogén-peroxid és az abból felszabaduló
szabadgyökök, amik a fogfehérítés során az elszíneződést okozó vagy sötét molekulából kisebb, világos vagy színtelen molekulákat alakítanak. Ennek a mechanizmusnak köszönhetően változik meg a fogak színe.
Az otthoni kezelés lényege, hogy a páciens a fehérítő anyagot egy a fogakra pontosan illeszkedő műanyag sín segítségével helyezi fel. A fogfehérítő anyag alacsony koncentrációjú, így a kezelés tovább tart. ( 8- 12 éjszaka)
A rendelői lámpás fehérítés során a magas koncentrációjú anyagot ( 35%-os) kék fénnyel világítjuk meg és ezzel aktiváljuk. ( Beyond Whitening Accelerator) fogfehérítő berendezés segítségével 3x8 perces ciklus alatt világosítja ki a fogakat. A rendszer nagy előnye, hogy nincs hőhatás ami károsítaná a fogakat.

Van-e káros hatása a fogfehérítésnek?

A fogorvos által irányított és általunk ajánlott fogfehérítő anyagok használata mellett
a fogfehérítésnek nincs káros hatása. A fogak szerkezete nem változik meg és nem lesz fogszuvasodása sem hajlamosabb a fehérített fog.
Fogérzékenység általában fellép a kezelés alatt és után 1-2 napig, ami a fog átmeneti vízvesztésének köszönhető. Ez természetesen megszűnik. Hásználjunk fluorid tartalmú fogkrémet és kerüljük a hideg étel-ital fogyasztását.
Az ínyvédelem ellenére előfordulhat az anyag nyálkahártyával való érintkezése, aminek következtében az íny fehér színű lesz. Az öblítést követően 15-20 perc múlva nyomtalanul eltűnik és utána nem okoz panaszt.

Mire kell vigyázni fogfehérítés után?

A fogfehérítés után 2-3 hétig kerülni kell a színes ételek, italok fogyasztását ( pl. fekete kávé, tea, kóla, vörösbor, szörpök, paprikás ételek) és a dohányzást. A legjobb, ha ezt az alkalmat kihasználva leszoknak a dohányzásról!

Mennyi ideig tart az elért eredmény?

A páciens szokásaitól függően általában 1-3 évig tart az elért eredmény, de sokaknál évtizedekig csak fenntartó kezelésre van szükség. A fogfehérítés megismételhető!