BUDAPEST 1027, JURÁNYI UTCA 5. FSZ. 2. | TEL.1: +36 1 3 379 079 | TEL.2: +36 30 55 25 550 | MOBIL: +36 30 95 23 193

joobfogaszat logo 175px

MitƑl színezƑdnek el a fogak?

A fogak az Ă©letĂŒnk sorĂĄn egyre sötĂ©tebbĂ© vĂĄlnak.
A szĂ­nes Ă©telek, italok, a dohĂĄnyzĂĄs nyomot hagynak a zomĂĄncon. Ezeket a szĂ­nezƑ anyagokat közömbösĂ­ti a fogfehĂ©rĂ­tƑ anyag Ă©s vĂĄlik lĂĄthatĂłvĂĄ a fogunk eredeti szĂ­ne.
Ahhoz, hogy a fehĂ©rĂ­tĂ©s hatĂĄsos legyen professzionĂĄlis szĂĄjhigĂ©niĂĄs kezelĂ©s elƑzi meg a fogfehĂ©rĂ­tĂ©st. Ennek sorĂĄn eltĂĄvolĂ­tjuk a fogakrĂłl a lepedĂ©ket, fogkövet Ă©s polĂ­rozzuk a fogfelszĂ­neket. EzutĂĄn ellenƑrizzĂŒk a tömĂ©sek ĂĄllapotĂĄt,Ă©s ha szĂŒksĂ©ges kicserĂ©ljĂŒk öket.
Az elszĂ­nezƑdött gyökĂ©rkezelt vagy elhalt fogak tovĂĄbbi kezelĂ©st igĂ©nyelnek, amit belsƑ fogfehĂ©rĂ­tĂ©snek nevezzĂŒnk.

Mi a kĂŒlönbsĂ©g az otthoni Ă©s a rendelƑi lĂĄmpĂĄs fogfehĂ©rĂ­tĂ©s között?

MindkĂ©t esetben fogfehĂ©rĂ­tƑ hatĂłanyaga a hidrogĂ©n-peroxid Ă©s az abbĂłl felszabadulĂł
szabadgyökök, amik a fogfehĂ©rĂ­tĂ©s sorĂĄn az elszĂ­nezƑdĂ©st okozĂł vagy sötĂ©t molekulĂĄbĂłl kisebb, vilĂĄgos vagy szĂ­ntelen molekulĂĄkat alakĂ­tanak. Ennek a mechanizmusnak köszönhetƑen vĂĄltozik meg a fogak szĂ­ne.
Az otthoni kezelĂ©s lĂ©nyege, hogy a pĂĄciens a fehĂ©rĂ­tƑ anyagot egy a fogakra pontosan illeszkedƑ mƱanyag sĂ­n segĂ­tsĂ©gĂ©vel helyezi fel. A fogfehĂ©rĂ­tƑ anyag alacsony koncentrĂĄciĂłjĂș, Ă­gy a kezelĂ©s tovĂĄbb tart. ( 8- 12 Ă©jszaka)
A rendelƑi lĂĄmpĂĄs fehĂ©rĂ­tĂ©s sorĂĄn a magas koncentrĂĄciĂłjĂș anyagot ( 35%-os) kĂ©k fĂ©nnyel vilĂĄgĂ­tjuk meg Ă©s ezzel aktivĂĄljuk. ( Beyond Whitening Accelerator) fogfehĂ©rĂ­tƑ berendezĂ©s segĂ­tsĂ©gĂ©vel 3x8 perces ciklus alatt vilĂĄgosĂ­tja ki a fogakat. A rendszer nagy elƑnye, hogy nincs hƑhatĂĄs ami kĂĄrosĂ­tanĂĄ a fogakat.

Van-e kåros hatåsa a fogfehérítésnek?

A fogorvos ĂĄltal irĂĄnyĂ­tott Ă©s ĂĄltalunk ajĂĄnlott fogfehĂ©rĂ­tƑ anyagok hasznĂĄlata mellett
a fogfehérítésnek nincs kåros hatåsa. A fogak szerkezete nem våltozik meg és nem lesz fogszuvasodåsa sem hajlamosabb a fehérített fog.
FogĂ©rzĂ©kenysĂ©g ĂĄltalĂĄban fellĂ©p a kezelĂ©s alatt Ă©s utĂĄn 1-2 napig, ami a fog ĂĄtmeneti vĂ­zvesztĂ©sĂ©nek köszönhetƑ. Ez termĂ©szetesen megszƱnik. HĂĄsznĂĄljunk fluorid tartalmĂș fogkrĂ©met Ă©s kerĂŒljĂŒk a hideg Ă©tel-ital fogyasztĂĄsĂĄt.
Az Ă­nyvĂ©delem ellenĂ©re elƑfordulhat az anyag nyĂĄlkahĂĄrtyĂĄval valĂł Ă©rintkezĂ©se, aminek következtĂ©ben az Ă­ny fehĂ©r szĂ­nƱ lesz. Az öblĂ­tĂ©st követƑen 15-20 perc mĂșlva nyomtalanul eltƱnik Ă©s utĂĄna nem okoz panaszt.

Mire kell vigyåzni fogfehérítés utån?

A fogfehĂ©rĂ­tĂ©s utĂĄn 2-3 hĂ©tig kerĂŒlni kell a szĂ­nes Ă©telek, italok fogyasztĂĄsĂĄt ( pl. fekete kĂĄvĂ©, tea, kĂłla, vörösbor, szörpök, paprikĂĄs Ă©telek) Ă©s a dohĂĄnyzĂĄst. A legjobb, ha ezt az alkalmat kihasznĂĄlva leszoknak a dohĂĄnyzĂĄsrĂłl!

Mennyi ideig tart az elért eredmény?

A pĂĄciens szokĂĄsaitĂłl fĂŒggƑen ĂĄltalĂĄban 1-3 Ă©vig tart az elĂ©rt eredmĂ©ny, de sokaknĂĄl Ă©vtizedekig csak fenntartĂł kezelĂ©sre van szĂŒksĂ©g. A fogfehĂ©rĂ­tĂ©s megismĂ©telhetƑ!