BUDAPEST 1027, JUR√ĀNYI UTCA 5. FSZ. 2. | TEL.1: +36 1 3 379 079 | TEL.2: +36 30 55 25 550 | MOBIL: +36 30 95 23 193

joobfogaszat logo 175px

R√©gi koron√°k sz√©lein√©l az √≠nyen gyakran l√°that√≥ k√©kes-lil√°s elsz√≠nezŇĎd√©s, hogyan lehet ezt eltŇĪntetni?

1. Csiszol√°s m√≥dja: A hagyom√°nyos, r√©gebbi technik√°val k√©sz√ľlt koron√°k eset√©n a fogat az √≠ny alatt valahol k√∂rbe csiszolj√°k, az elk√©sz√ľlt korona sz√©le belenyom√≥dik az √≠nybe, ez√°ltal irrit√°lja azt √©s az √≠ny gyulladtt√°, lil√°s sz√≠nŇĪv√© majd v√©rz√©kenny√© v√°lik.
A modern csiszol√°s sor√°n- k√∂rk√∂r√∂sen a fogba egy hat√°rvonalat csiszolunk, √ļn. v√°llat, aminek k√∂vetkezt√©ben a korona a fogon, ezen a v√°llon t√°maszkodik, az √≠nyt nem irrit√°lja, √©s az √≠ny lefut√°sa t√∂k√©letes, sz√©p, eg√©szs√©ges, r√≥zsasz√≠nŇĪ marad.

2. Pontoss√°g: A m√°sik fontos szempont egy korona k√©sz√≠t√©s√©n√©l a pontoss√°g. Ha a korona sz√©le nem z√°r pontosan a fogon, el√°ll√≥ a sz√©le, az szint√©n √≠nygyullad√°st, rossz leheletet, fogszuvasod√°st √©s fog√°gybetegs√©get okoz. Az elŇĎbb eml√≠tett v√°llas csiszol√°snak az is elŇĎnye, hogy ez√°ltal sokkal pontosabb korona k√©sz√≠thetŇĎ √©s nem fog el√°llni a korona sz√©le.

MitŇĎl l√°tszik a koron√°k sz√©lein√©l sz√ľrk√©s cs√≠k?

A koron√°k k√©sz√≠t√©s√©n√©l elŇĎsz√∂r egy f√©m alapot, sapk√°t h√ļznak a fogra, majd azt bor√≠tj√°k porcel√°nnal √©s √≠gy lesz fogsz√≠nŇĪ a korona. Ez a sz√ľrk√©s f√©m alap tŇĪnik √°t az √≠nyen. Ezt megelŇĎzhetj√ľk, ha f√©mmentes koron√°t alkalmazunk, aminek az alapja cirk√≥nium - ez egy feh√©r sz√≠nŇĪ anyag √©s kik√ľsz√∂b√∂lhetŇĎ vele az √≠nysz√©len a s√∂t√©t elsz√≠nezŇĎd√©s.

Hogyan lehet term√©szetes √©s √©lethŇĪ koron√°t k√©sz√≠teni?

F√©mmentes koron√°k alkalmaz√°s√°val. Azok a koron√°k, amelyek f√©mes alapra k√©sz√ľlnek nem eresztik √°t a f√©nyt, hi√°ba v√°lasztunk b√°rmilyen feh√©r sz√≠nŇĪ koron√°t, a sz√ľrk√©s f√©m √°ttŇĪnik a porcel√°non, soha nem lesz olyan transzparens, mint a term√©szetes fogak.
A f√©mmentes koron√°k √°teresztik a f√©nyt √©s nagyon √©letszerŇĪek, a szomsz√©dos fogakhoz t√∂k√©letesen tudnak illeszkedni.

F√©mmentes koron√°k √©s hidak elŇĎnyei:

- nagyon pontos széli záródást biztosítanak
- √©lethŇĪek, a f√©nyt √°teresztik
- kitŇĪnŇĎ eszt√©tikai hat√°st biztos√≠tanak
- tökéletesen harmonizálnak a természetes fogakkal
- nem keletkezik allergiás reakció
- erŇĎsek annyira, hogy hidak is k√©sz√ľlhetnek belŇĎle